A blog és a szerző

Ki vagyok én?

A nevem Judit. Az irodalomhoz már egészen kisgyerekkorom óta közöm van, regényeket, novellákat, verseket írok. Néhány novellám és valamivel több versem jelent meg eddig nyilvánosan (vagy pályázatok eredményeként, vagy beküldtem különböző helyekre az írásaimat), de célom egy nap regényt, illetve egyéb műveimből álló teljes kötetet is publikálni.

Érdekel a nyelvészet is: az ELTE BTK hallgtója voltam, alapszakon magyar (tehát egyaránt irodalom és nyelvészet) tanulmányokat folytattam, és szerkesztői ismereteket is tanultam, mesterszakon már minimális irodalom mellett nyelvészetre szakosodtam. A nyelvészettel kapcsolatban is vannak távlati terveim illetve tudományos nyelvészeti publikációim, de ezek nem kapcsolódnak a bloghoz.

Voltam szerkesztő-újságíró: egy évig dolgoztam például a Lakáskultúrának, a Fanny magazinnak, a Test&Léleknek és egyéb magazinoknak.

Mi ez a blog?

Már gimnazista éveim vége felé elkezdtem blogot írni, akkor még álnéven indítottam egyet. Szintén az írásról, a művészetről osztottam meg bejegyzéseket, tippeket adtam különböző kérdésekben a tájleírástól a dialógusokig. Ki is alakult egy pár száz főből álló olvasói táborom, de egy idő után felhagytam a blogolással.

A kezdeti cikkeket felnőtt fejjel azonban némileg komolytalannak éreztem, és úgy gondoltam, az egész blog egy kis rendszerezésre, megkomolyodásra szorul, így aztán az egészet újrakezdtem. Azon kívül a fiktív néven való internetes jelenlét is kezdett számomra céltalannak tűnni. Ezt az új felületet kevésbé konkrét, némileg elvontabb bejegyzések tárhelyének szánom, kevesebb gyakorlati tippel és több eszmefuttatással az irodalomról, az írói létről, az írásról, és minden hasonlóról.

Miről olvashatsz itt?

Az én szubjektív véleményemről, tehát semmi sincs kőbe vésve, és nem is biztos, hogy minden olvasó mindennel egyetért. Szeretettel várom hát a kommenteket, amelyekben leírjátok, ti mit gondoltok az adott témákról.

Az előzményként működtetett blogról átemelek ide egyes, megítélésem szerint jobban sikerült bejegyzéseket, így a korábbi olvasók számára ezek ismerősek lehetnek. Semmi nem lesz azonban szó szerint ugyanaz, mindent átdolgozok. És természetesen a blog gerincét új bejegyzések adják.

Várhatóan sokszor idézek majd különféle személyektől, de ez csak annyit jelent, hogy az adott gondolat tetszik. Nem biztos, hogy magát az illetőt jó írónak tartom, vagy akár olvastam tőle bármit, vagy egyáltalán szimpatikus, sőt, az sem garantált, hogy az illető egyáltalán író.

Nem vagyok az a fajta blogger, aki elhatározza, pláne megígéri, hogy hetente vagy havonta mindig új poszttal jelentkezik. Többet adok a tartalmas bejegyzésekre, mint a rendszerességre, így az olvasóknak időnként türelmesnek kell lenniük. Mindazonáltal köszönöm, ha az írásaimat olvassátok.

 

Fényképeknek kizárólag stockfotókat használok.

Reklámok